Chào mừng!

ĐĂNG KÝ THÀNH VIÊN MỚI TẢI ĐƯỢC TÀI LIỆU! Đăng ký ngay!

MÔN TIẾNG ANH

Yopovn

Ban quản trị Team YOPO
Thành viên BQT
Tham gia
28/1/21
Bài viết
82,837
Điểm
113
tác giả
GOM Đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh năm 2021-2022 CÁC TỈNH THÀNH CẢ NƯỚC CÓ ĐÁP ÁN được soạn dưới dạng file word gồm CÁC FILE trang. Các bạn xem và tải đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh năm 2021 về ở dưới.

SỞ GD&ĐT HÀ NAM



ĐỀ CHÍNH THỨC



ĐỀ THI KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT
NĂM HỌC 2021 - 2022

MÔN: TIẾNG ANH

Đề thi có: 04 trang

Thời gian làm bài: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)




SECTION A. LISTENING (2.0 points)

Part I. Listen and choose the best answer. There is one example. (0.5 point)


0
. How are they going to the airport?

A. by taxi B. by bus C. by car

How many suitcases will they take?
A. two B. four C. five

What time does the plane leave?
A. 11:15 B. 12:15 C. 12:30

Where will the family have lunch?
A. at the airport B. in the hotel C. on the plane

What must Mum remember to put in her bag?
A. a torch B. money C. a dictionary

What will Paul wear tomorrow?

A. jeansB. shortsC. a sweater
Your answers
0. A1. C2. B3. A4. A5. B

Part II.Listen to Patrick talking to his mother about a photo of his old school friends. What is each person wearing? From questions 6 – 10, write A-Hnext to each person as the example. (0.5 point)

ThingsProblemsYour answer
00.PeterA. coat
00
. D
06.MartinB. dress
06
. E
07.JoannaC. hat
07
. G
08
. B
08.AmyD. jacket
09
. C
09.JamesE. jeans
10
. H
10. RobertF. shirt

sweater

H. T-shirt

Part III.You will hear a man making a telephone call. Listen and complete questions.(1.0 point)

MESSAGE

To: Diana

From: Ian

Name of the hotel: (11) (The) April (Hotel)

Address: (12) Leith Street.

Meeting finishes at: (13) 4.30 (p.m)

Bring: (14) the/ a/ Lan’s book

Visit factory on: (15) Tuesday





1


SECTION B. LANGUAGE FOCUS – READING – WRITING (8.0 points)

Part I. Phonetics (1.0 point)

Choose the word (A, B, C, or D) whose underlined part is pronounced differently.


1.
A. pensB. walksC. cups
2.
A. prettyB. twentyC. reply
3.
A. attractionB. questionC. information


Choose the word (A, B, C, or D) whose main stress is different from the others.






students

D.
select D. pollution



4.A. happenB. enjoyC. adviseD. agree
5.A. vacationB. deliciousC. excursionD. holiday
Your answers
1. A2. B3. B4. A5. D

Part II. Choose the word, phrase or expression which is the best to complete each sentence. (2.0points).

I suggest _______ the number of tourists visiting them every day.

A. limitedB. should limitC. limitingD. limit
2. She bought a _______ of bananas in the supermarket yesterday.
A. loafB. bunchC. stickD. clove


What do you think of_____public transport in_______ Ha Noi?

A. Ø – Ø B. a – a C. a – Ø D. the – Ø

I went to the club last Saturday_______ the heavy rain.

A. because of B. because C. in spite of D. though

Everyday, many tourists visit Hanoi, _______ is the capital of Viet Nam.

A. which B. that C. where D. who

Joe doesn’t have brothers. He wishes he _______ a brother.


A. have B. will have C. has D. had

The craft of basket weaving is usually transferedfrom generation to generation.

A. passed down B. sat down C. turned down D. closed down

Today’s cities are _______ than cities in previous times.

A. least larger B. much larger C. as large D. the largest

The children in my home village used to go_______ , even in winter. Now they all have shoes.

A. on foot B. bare-footed C. playing around D. played around

Tom: “How did you get to the airport?" - John: “________”

A. I came there last night.B. I came there by train.
C. The train is so crowded.D. Is it far from there?
Your answers:



1. C


2. B


3. D


4. C


5. A


6. D


7. A


8. B


9. B


10. B



Part III. Give the correct tense or formof the verbs in brackets. (1.0 point)

If I were you, I (not spend) would not spend much time on video games.

By the time we arrived at the party yesterday, it (stop) had stopped raining.

More flyovers (build) will be built to reduce traffic in the city in the future.

He doesn’t know how (use) to use the washing machine.

I am looking forward to (hear) hearing from you.



2


Your answers
1.
2.
3.
4.
5.
Part IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct.

(0.5 point).


I used to having a good time with my parents when I was a child.

The man who he gave you the book last week is Ba’s father.


She asked Lan how many people were there in her family.

Because studying very hard, he passed his exam last year.

It is believe that the best time to visit the complex of Hue Monuments is in April.

ABCD
Your answers
1. A2. B3. C4. A5. A
Part V. Read the text and use the words in the box to fill in the blanks.(0.5 point)
othertonguereasonslearnedwho

English is the most widely spoken language in the world. It is the first language, or mother (1) tongue, of around 400 million people living in Britain, Ireland, the USA, Australia, New Zealand, Canada, and South Africa, and it is spoken as a second language by millions more. English is (2) learned by many more people worldwide as a foreign language. English has become a global language, or international language, used by people (3) who speak different native languages to communicate with each (4) other. English has achieved the status of a world language over a long period of time, and for various historical and cultural (5) reasons. In the 17th century English was spread by settlers going from Britain to America, and in the 18th and 19th centuries by the expansion of the British Empire.

Your answers
1. tongue2. learned
3. who4. other5. reasons

Part VI. Read the passage and then choose the correct answer to each question. (1.0point)

After only 50 minute flight from Ho Chi Minh City, you will set foot on the tropical paradise of Vietnam and the world: Phu Quoc Island.

The island has a roughly triangular shape with a north-south length of 50km and a west-east width of
25km. A great part of the terrain is filled with beautiful sandy beaches, but there is a mountainous
region with 99 peaks, among which the Peak of Chua Mountain is the tallest one at 603 meters. Due to Phu Quoc's location in the Gulf of Thailand, its climate is sub-equatorial with a temperate weather all year round, making trips to Phu Quoc possible any time in the year. However, the best time to travel to this island is during the dry season, from November until March, when the sky is blue and clear and the rains are away.







3


Phu Quoc is most famous for its the cuisinesand a natural wonderful coastline. The most famous food of Phu Quoc is fish sauce, which has become quite popular all over Vietnam and the world. Besides, another thing worth trying there is the spicy yet interesting black pepper. However, the factor that will definitely intrigueyou to visit Phu Quoc is its untouched coastline featuring several heavenly beaches. They have yet to be explored to their full ability, but this fact might be actually positive as it gives the shores a romantic beauty that you can find in nowhere else in the world.

1715962380730.png

1715962400118.png


THẦY CÔ TẢI NHÉ!
 

DOWNLOAD FILE

  • yopo.vn--53 De Thi Chinh Thuc Vao 10 Cac Tinh 2021.zip
    16.9 MB · Lượt xem: 0
Nếu bạn cảm thấy nội dung chủ đề bổ ích , Hãy LIKE hoặc bình luận để chủ đề được sôi nổi hơn
  • Từ khóa
    10 đề thi tiếng anh vào 10 35 đề tiếng anh thi vào lớp 10 word bài tập ôn thi vào lớp 10 môn tiếng anh bộ đề ôn thi vào 10 môn tiếng anh (with key) các đề ôn tập tiếng anh vào lớp 10 de thi tiếng anh vào 10 các tỉnh file đề thi tiếng anh vào 10 file đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2021 file đề thi vào 10 môn tiếng anh giải ôn tập thi vào lớp 10 môn tiếng anh giải đề thi tiếng anh vào 10 hà nội hướng dẫn ôn tập thi vào 10 môn tiếng anh hướng dẫn ôn tập thi vào 10 tiếng anh một số đề thi tiếng anh vào 10 ôn tập thi tuyển sinh vào 10 môn tiếng anh ôn tập thi vào lớp 10 môn tiếng anh 2019 ôn tập thi vào lớp 10 môn tiếng anh violet ôn tập thi vào lớp 10 tiếng anh ôn tập tiếng anh vào 10 ôn tập tiếng anh vào 10 nguyễn thị chi ôn tập tiếng anh vào lớp 10 ôn tập vào 10 tiếng anh ôn thi lớp 10 môn tiếng anh có đáp án ôn thi lớp 10 tiếng anh ôn tiếng anh vào lớp 10 sách ôn tập vào 10 môn tiếng anh sách ôn tập vào 10 tiếng anh đề cương ôn tập tiếng anh thi vào 10 đề cương ôn tập vào lớp 10 môn tiếng anh đề thi môn tiếng anh vào 10 năm 2019 đề thi môn tiếng anh vào 10 năm 2020 đề thi môn tiếng anh vào 10 năm 2021 đề thi thử tiếng anh vào 10 có đáp án đề thi thử tiếng anh vào 10 mới nhất đề thi tiếng anh tuyển sinh vào 10 đề thi tiếng anh vào 10 đề thi tiếng anh vào 10 2020 đề thi tiếng anh vào 10 2021 đề thi tiếng anh vào 10 an giang 2021 đề thi tiếng anh vào 10 bắc giang đề thi tiếng anh vào 10 bắc giang 2020 đề thi tiếng anh vào 10 bắc giang 2021 đề thi tiếng anh vào 10 bắc kạn đề thi tiếng anh vào 10 bắc ninh 2020 đề thi tiếng anh vào 10 bắc ninh 2021 đề thi tiếng anh vào 10 bình dương đề thi tiếng anh vào 10 bình định đề thi tiếng anh vào 10 bình định 2019 đề thi tiếng anh vào 10 bình định 2020 đề thi tiếng anh vào 10 bình định năm 2018 đề thi tiếng anh vào 10 các năm đề thi tiếng anh vào 10 chu văn an đề thi tiếng anh vào 10 chuyên đề thi tiếng anh vào 10 chuyên chu văn an đề thi tiếng anh vào 10 chuyên ngoại ngữ đề thi tiếng anh vào 10 chuyên sư phạm đề thi tiếng anh vào 10 có file nghe đề thi tiếng anh vào 10 có đáp án đề thi tiếng anh vào 10 có đáp an hà nội đề thi tiếng anh vào 10 có đáp án violet đề thi tiếng anh vào 10 file word đề thi tiếng anh vào 10 full trắc nghiệm đề thi tiếng anh vào 10 hà nội đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2018 đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2019 đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2020 đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2021 đề thi tiếng anh vào 10 hà nội 2021 mã đề 119 đề thi tiếng anh vào 10 hải dương 2017 đề thi tiếng anh vào 10 hải dương 2018 đề thi tiếng anh vào 10 hải dương 2019 đề thi tiếng anh vào 10 hải dương 2020 đề thi tiếng anh vào 10 hải dương 2021 đề thi tiếng anh vào 10 hải phòng 2020 đề thi tiếng anh vào 10 hải phòng 2021 đề thi tiếng anh vào 10 hồ chí minh đề thi tiếng anh vào 10 khánh hòa 2021 đề thi tiếng anh vào 10 không chuyên đề thi tiếng anh vào 10 không đáp án đề thi tiếng anh vào 10 kiên giang đề thi tiếng anh vào 10 lạng sơn đề thi tiếng anh vào 10 lạng sơn 2020 đề thi tiếng anh vào 10 lào cai đề thi tiếng anh vào 10 lào cai 2018 đề thi tiếng anh vào 10 lào cai 2019 đề thi tiếng anh vào 10 lào cai 2020 đề thi tiếng anh vào 10 lào cai 2021 đề thi tiếng anh vào 10 lương thế vinh đề thi tiếng anh vào 10 mã 001 đề thi tiếng anh vào 10 mới nhất đề thi tiếng anh vào 10 môn tiếng anh đề thi tiếng anh vào 10 năm 2018 đề thi tiếng anh vào 10 năm 2019 đề thi tiếng anh vào 10 năm 2020 đề thi tiếng anh vào 10 năm 2020 hà nội đề thi tiếng anh vào 10 năm 2021 đề thi tiếng anh vào 10 năm 2021 hà nội đề thi tiếng anh vào 10 nam định đề thi tiếng anh vào 10 nghệ an đề thi tiếng anh vào 10 nghệ an 2019 đề thi tiếng anh vào 10 nghệ an 2020 đề thi tiếng anh vào 10 ở hà nội đề thi tiếng anh vào 10 online đề thi tiếng anh vào 10 pdf đề thi tiếng anh vào 10 phú thọ đề thi tiếng anh vào 10 phú thọ 2017 đề thi tiếng anh vào 10 phú thọ 2018 đề thi tiếng anh vào 10 phú thọ 2019 đề thi tiếng anh vào 10 phú thọ 2020 đề thi tiếng anh vào 10 phú yên 2021 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ngãi đề thi tiếng anh vào 10 quảng ngãi 2020 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ngãi 2021 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ninh đề thi tiếng anh vào 10 quảng ninh 2018 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ninh 2019 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ninh 2020 đề thi tiếng anh vào 10 quảng ninh 2021 đề thi tiếng anh vào 10 quốc gia 2020 đề thi tiếng anh vào 10 sở hà nội đề thi tiếng anh vào 10 thái bình đề thi tiếng anh vào 10 thái nguyên đề thi tiếng anh vào 10 thanh hóa đề thi tiếng anh vào 10 thanh hóa 2019 đề thi tiếng anh vào 10 thanh hóa 2020 đề thi tiếng anh vào 10 tỉnh phú thọ đề thi tiếng anh vào 10 tỉnh quảng ninh đề thi tiếng anh vào 10 trắc nghiệm đề thi tiếng anh vào 10 và đáp án đề thi tiếng anh vào 10 vietjack đề thi tiếng anh vào 10 vĩnh phúc đề thi tiếng anh vào 10 vĩnh phúc 2019 đề thi tiếng anh vào 10 vĩnh phúc 2020 đề thi tiếng anh vào 10 vĩnh phúc 2021 đề thi tiếng anh vào 10 violet đề thi tiếng anh vào 10 vndoc đề thi tiếng anh vào 10 vũng tàu đề thi tiếng anh vào 10 yên bái đề thi tiếng anh vào lớp 10 đề thi tiếng anh vào lớp 10 2020 đề thi tiếng anh vào lớp 10 2021 đề thi tiếng anh vào lớp 10 amsterdam đề thi tiếng anh vào lớp 10 an giang đề thi tiếng anh vào lớp 10 chuyên hưng yên đề thi tiếng anh vào lớp 10 chuyên sư phạm đề thi tiếng anh vào lớp 10 có file nghe đề thi tiếng anh vào lớp 10 daklak đề thi tiếng anh vào lớp 10 dễ đề thi tiếng anh vào lớp 10 khánh hòa đề thi tiếng anh vào lớp 10 khánh hòa 2019 đề thi tiếng anh vào lớp 10 kon tum đề thi tiếng anh vào lớp 10 ở hà nội đề thi tiếng anh vào lớp 10 pdf đề thi tiếng anh vào lớp 10 phú yên đề thi tiếng anh vào lớp 10 tiền giang đề thi tiếng anh vào lớp 10 tỉnh hưng yên
  • HỖ TRỢ ĐĂNG KÝ VIP

    Liên hệ ZALO để được tư vấn, hỗ trợ: ĐĂNG KÝ TÀI KHOẢN VIP
    ZALO:0979702422

    BÀI VIẾT MỚI

    Thống kê

    Chủ đề
    36,830
    Bài viết
    38,292
    Thành viên
    144,707
    Thành viên mới nhất
    Dũng ffq
    Top